День Збройних сил України

Серце моє стукоче, серце моє щемить
Лине до тебе серце у цю святкову мить,
Через ліси й озера, через річки й долини,
Щоб привітати зі святом - з Днем Збройних Сил України!

 День Збройних сил України – це свято, коли в серцях у кожного патріота поєднуються гордість за наших героїв і смуток за тих, хто боронив Україну до останнього. Це свято не лише військових, а й усіх свідомих громадян, які вболівають за долю нашої землі і нашого народу.

6 грудня, з нагоди відзначення Дня Збройних сил України у Глухівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №6 був проведений захід «Хай не згасає пам’ять про героїв», спрямований на виховання глибоких патріотичних почуттів, формування активної громадянської позиції щодо єдиної цілісної держави та захисту її кордонів.

   На святі були присутні директорка закладу Тетяна Говоруха, заступник директора з виховної роботи Оксана Лагута та ветеран ЗБУ, капітан, офіцер-вихователь 8-А класу Олександр Гайдук, які виступили з привітальним словом.

Педагог-організатор Ольга Сірик  разом зучасниками драматичного гуртка «Театральні замальовки» підготували виступ -декламування віршів «Наші воїни в серці завжди живі». 

   Здобувачі освіти 4-А та 7-В класу виступили з вокально-музичною композицією «Слава Україні!» (керівник Олександр Тюльпа), хлопці виконали запальний танець, а Деркач Данііл продемонстрував майстер-клас з шаблею.

   Завершенням заходу став виступ 4-В та кадетських класів (7-А та 8-А)з хореографічним номером«Мир на Україні (керівник Крістіна Сазонова).

 Наприкінці  заходу всі вшанували пам'ять хвилиною мовчання наших земляків, які загинули героїчно за  незалежність рідної України.

   Усі учасники  проведеного заходу  зрозуміли основне –  тільки глибока й усвідомлена любов до рідної землі, прагнення захищати її спонукає людину з повагою ставитися до почуттів інших, бути небайдужим до трагедій Вітчизни й народу.