І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України

15 – 17 грудня на базі Глухівського міського центру позашкільної освіти відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Учасниками заходу стали учні закладів загальної середньої освіти та закладів позашкільної освіти Глухівської та Есманьської громад.

         Яскравим і захоплюючим для учасників конкурсу стало його відкриття. Юних дослідників привітали  почесні гості: Людмила Васянович, секретар Глухівської міської ради; Світлана Смик, начальник відділу освіти Есманьської громади; Тетяна Каганцова, директор КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Глухівської міської ради; Борис Грудинін доктор педагогічних наук, доцент кафедри професійної освіти та комп’ютерних технологій, декан факультету Глухівського НПУ ім.О.Довженка. З побажаннями та словами підтримки в онлайн-форматі  звернулись до конкурсантів випускники МАН України. Позитивну атмосферу урочистого відкриття створювали музичні вітання від вокалістів МЦПО та Баницького НВК. Несподіваним приємним сюрпризом для учасників став візит Святого Миколая, який вручив солодкі та цінні подарунки.

           Найголовніше інтелектуальне змагання для юних науковців цьогоріч проходило протягом трьох днів. Учні презентували результати власної науково-дослідницької діяльності у форматі постерного захисту. Наукові роботи були представленні у відділеннях: математики; комп’ютерних наук; фізики та астрономії; філософії та суспільствознавства; історії; мовознавства; літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства. хімії та біології; екології та аграрних наук, наук про землю.

          Оцінювало конкурсні роботи та їх захист компетентне журі у складі  педагогічних працівників міста Глухова та науково-педагогічних працівників  Глухівського НПУ ім.О.Довженка ( доц. Грудинін Б.О, ст.вкл. Толмачов В.С., ас.Кмець А. М., доц.Коренева І. М., ас.Рябко Ю.В., доц.Хроленко М.В., доц. Хлонь Н.В., доц.Білевич  С. В., доц.Гриценко А. П., доц.Медвідь Н. С., доц.Пінчук І.А. ).

Більшість науково-дослідницьких робіт, представлених на І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту отримала схвальні відгуки з боку журі, яке відзначило наукову новизну, високий рівень опрацювання матеріалу, доцільність та коректність використаних методів дослідження.

Дякуємо всім, хто долучився до щорічного інтелектуального змагання, а також вітаємо учнів, які гідно захистили свої науково-дослідницькі роботи, отримали неповторний досвід і заряд позитивної енергії.