ПАРАД СТРАТЕГІЙ КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯ

15 лютого 2022 року на базі ЗОШ №1 засіданням спільноти вчителів математики – «Парад стратегій критичного мислення» розпочато цикл заходів «Нові горизонти професійного зростання», модератором якого була РИЧКА Сніжана, консультант КУ «ЦПР ПП» Глухівської міської ради. Нею були розглянуті різні підходи щодо тлумачення поняття «критичне мислення» в психології, педагогіці, філософії; наведено порівняльну характеристику структури традиційного уроку та уроку з використанням стратегій критичного мислення; наведено приклади рекомендованих технологій у відповідності до етапів уроку та типу самого уроку.

Учителі математики ЗОШ №1 (ЖУРАВЛЬОВА Олена та КАГАНЦОВА Тетяна) виступали в ролі керуючих «парадом стратегій», тобто практичного відпрацювання певної стратегії критичного мислення на вказаному класі та конкретній обраній темі з математики. Учасники освітянської спільноти були об’єднані в групи і з задоволенням «крокували» від 5-го класу до 11-го, активно працювали колективно, проявляли свою індивідуальність, творчість та креативізм.

Як результат змістовної зустрічі з навичками практичного застосування, учасниками було винесено вердикт: «Критичне мислення формується поступово, воно є результатом щоденної кропіткої роботи вчителя й учня, із уроку в урок, із року в рік! Дані стратегії варто застосовувати у своїй роботі, адже вони покликані сприяти всебічному розвитку учнів!»